Skip to content

Familia Cullen

11/06/2009
by

Familia Cullen, de la stanga spre dreapta: Emmet, Rosalie , Esme , Edward, Carlisle, Alice, Jasper

Carlisle Cullen- Carlisle este „parintele fondator” al familiei. Fire blanda si pasnica , Carlisle a urat la inceput ideea de a fi devenit vampir. Nu voia sa fie un monstru. Se abtinea deoarece il dezgusta numai ideea de a bea sange uman. Si totusi a gasit o modalitate de supravietuire: sangele de animal. Datorita lui, familia Cullen poate convietui cu oamenii si nu se considera niste monstrii. Ei se considera „vegetarieni” , lucru ce are logica.

Carlisle are o teorie conform căreia, atunci când un om se transformă în vampir, aduce cu el o abilitate din viaţa anterioară şi o perfecţionează. El crede că a adus cu sine compasiunea. Având la dispoziţie secole pentru a-şi perfecţiona ştiinţa, Carlisle a devenit un doctor excelent. Spre deosebire de alţi vampiri, el nu e tentat deloc de aroma sângelui uman, datorită celor peste trei sute de ani petrecuţi înfrânându-se. Este o figura paterna excelenta si de aceea Edward ,dar si ceilalti au un respect si o stima necontenita.

Carlisle a întâlnit-o pe Elizabeth Masen, care, pe patul de moarte, i-a cerut să îl salveze cu orice preţ pe fiul ei adolescent, Edward. Carlisle l-a transformat pe tânărul muribund în vampir. La scurt timp după, în 1921, Carlisle s-a mutat în Wisconsin unde şi-a reîntâlnit o fostă pacientă, Esme, care încercase să se sinucidă după o sarcină pierdută. Pentru a-i salva viaţa, Carlisle a transformat-o în vampir, şi ulterior s-a îndrăgostit de ea, şi s-au căsătorit. Carlisle a transformat-o apoi pe Rosalie Hale, o tânără care fusese violată şi lăsată în stradă să moară de logodnicul ei beat şi de prietenii acestuia în Rochester, New York. Mai târziu, în timp ce vâna, Rosalie a găsit un tânăr, Emmett, care fusese sfâşiat de un urs, şi l-a adus la Carlisle. Carlisle l-a transformat pe Emmett, deoarece Rosalie se temea că dacă ar încerca ea însăşi, mirosul sângelui ar fi prea puternic pentru ea, şi ar conduce-o la crimă.

Esme Cullen(n.Esme Ann Platt)- Dupa ce a pierdut un copil, Esme s-a hotarat ca nu mai are pentru ce trai asa ca s-a aruncat de pe o stanca. Era atat de ranita, incat a fost dusa direct la morga. Acolo, Carlisle, vazand ca inima inca ii bate, aluat decizia de a o transforma in vampir. In ea, Carlisle si-a gasit sufletul pereche pe care-l asteptase mai bine de 200 de ani.

Esme a gasit consolare in copii ei adoptivi, pentru care a fost o mama exemplara. Esme are un suflet bun si ar face orice ca familia ei sa fie unita si sa nu se afle in pericol niciodata.

Esme e prezentă pe întreaga durată a seriei Amurg. Ea o tratează pe Bella ca pe o fiică şi îi dezvăluie trecutul ei în timpul meciului de baseball din Amurg. În Zori de zi, se află că Esme deţine o insulă sud-americană botezată cu numele ei, şi care i-a fost dăruită de Carlisle; ea le permite lui Edward şi Bellei să îşi petreacă acolo luna de miere.

Alice Cullen(n.Mary Alice Brandom) – Alice este favorita mea. Este plina de viata, zglobie, optimista intr-un mod molipsitor si mai cu seama pasionata de moda. Desi a devenit vampir , ea a fost singura care nu a simtit durerea deoarece ea si-a trait copilarie la un azil deoarece avea previziuni din viitor. Odata cu transformarea, Alice a primit un talent extraordinar, acela de a vedea viitorul (singurii imuni la aceasta sunt varcolacii si Reneesme).

Alice este singura dintre fraţii lui Edward care o acceptă pe Bella chiar de la început, fără rezerve, şi cele două ajung foarte curând să ţină foarte mult una la alta. În Luna nouă, Alice se întoarce în Forks alarmată, după ce are o viziune cu Bella aruncându-se de pe o stâncă, crezând greşit că aceasta din urmă dorea să se sinucidă. După ce descoperă adevărul, Alice o însoţeşte pe Bella în Italia pentru a stopa tentativa de sinucidere a lui Edward, care aflase de la Rosalie că Bella a murit. Fascinat de puterile lui Edward, Alice şi ale Bellei chiar, care se dovedeşte imună la abilităţile celor din grupul lui, conducătorul vampirilor Volturi, Aro, îi invită pe toţi trei să rămână în Volterra, invitaţie care este însă refuzată. Ei sunt însă nevoiţi să promită că şi Bella va deveni vampir, în caz contrar Volturi ameninţând că o vor ucide. În Eclipsa, Alice e alături de familia ei şi de vârcolaci în războiul împotriva armatei de vampiri nou-născuţi create de Victoria, ocazie cu care se dau la iveală talentele ei de luptătoare. În Zori de zi, Alice se ocupă de nunta Bellei şi îi e domnişoară de onoare. Ea îşi părăseşte familia după ce le spune despre ameninţarea pe care o reprezintă Renesmee în ochii vampirilor Volturi, aparent vrând să scape împreună cu Jasper, în realitate însă căutând o dovadă că Renesmee nu este singura fiinţă jumătate om, jumătate vampir. Ea are succes în tentativa ei, şi Volturi sunt siliţi să plece.

Pur si simplu ma regasesc perfect in ea.

Jasper Cullen(n. Jasper Whitlock)

Jasper este singurul care sufera cel mai mult dupa urma stilului de viata vegetarian, el traind o perioada lunga de timp alt stil de viata, unul mult mai sangeros, in care razboaile dominau. Sunt sigura ca in spatele chipului contorsionat de durere si in incercarea de a se abtine se ascunde un suflet bun si sincer.

Jasper s-a născut în Texas în anul 1843 şi a intrat în Armata Confederată o dată cu izbucnirea Războiului Civil, deşi nu avea decât 18 ani. Datorită personalităţii sale carismatice, a avansat rapid în grad. A fost transformat în vampir în anul 1863. Ca vampir, a câştigat abilitatea de a manipula emoţiile celor din jur, fiind capabil să liniştească instantaneu un conflict pe cale de a izbucni. Creatoarea sa, Maria, decisese să îl transforme pentru că dorea să un ajutor pentru a-şi extinde teritoriul în Monterrey. Ea i-a dat lui Jasper responsabilitatea de a antrena vampiri tineri şi de a-i ucide când nu mai erau folositori (ceea ce se întâmpla de regulă cam la un an după ce erau creaţi – atunci puterea lor începea să scadă). După aproximativ un secol, Jasper s-a săturat de acest stil de viaţă, şi s-a alăturat unui vechi prieten, Peter, şi partenerei acestuia, Charlotte, dar i-a părăsit şi pe aceştia doi în cele din urmă, neputându-se acomoda cu vânatul oamenilor, întrucât putea simţi sentimentele victimelor sale. În Philadelphia, s-a întâlnit cu Alice, care prevăzuse că vor fi împreună, şi îl aştepta. Imediat după, au pornit în căutarea familiei Cullen. Din cauza trecutului său, lui Jasper îi lipseşte controlul pe care îl deţin ceilalţi membri ai familiei.

Rosalie Cullen (n.Rosalie Lillian Hale)

Rosalie s-a născut în 1915, în Rochester, New York, ca fiica unui bancher. Avea ochii de culoarea violetelor şi era o femeie frumoasă, elegantă şi stilată.Intr-o seara, dupa o vizita, pe când mergea acasă, ea s-a întâlnit cu Royce, logodnicul ei şi cu prietenii lui, toţi beţi. Ei au bătut-o, au abuzat sexual de ea şi au lăsat-o în stradă să moară. Carlisle a fost cel care a salvat-o, preschimbând-o în vampir. După transformare, Rosalie i-a urmărit, torturat şi ucis pe cei care o chinuiseră, inclusiv pe Royce, dar nu le-a băut sângele, deoarece nu voia ca o parte din ei să sălăşluiască în ea. E răutăcioasă cu Bella, şi geloasă pe ea pentru că este om. Deşi Rosalie e vanitoasă şi egocentrică, ea îşi doreşte să fie om şi să aibă copii, şi dorinţa ei e atât de intensă, încât ar fi în stare să renunţe la nemurire şi frumuseţe pentru a şi-o îndeplini. În Luna nouă, ea este cea care îl informează greşit pe Edward că Bella a murit, determinându-l să plece spre Italia, pentru a le cere vampirilor Volturi să îl omoare; din fericire, Edward e salvat la vreme de Bella şi de Alice. Mai târziu, atunci când Bella îi roagă pe membrii familiei Cullen să voteze dacă ea rămâne om sau devine vampir, Rosalie se opune, explicându-i Bellei că acesta nu este un stil de viaţă pe care ea însăşi să şi-l fi dorit. În Eclipsa, Rosalie merge până acolo încât îi dezvăluie trecutul ei dureros Bellei, cu speranţa că fata va alege să rămână om. De asemenea, Rosalie ia parte la lupta împotriva vampirilor nou-născuţi. În Zori de zi, Rosalie sprijină decizia Bellei de a păstra sarcina, şi are grijă de Renesmee pe parcursul transformării dureroase a mamei ei în vampir. Când vampirii Volturi vor să o distrugă pe Renesmee, Rosalie participă la adunarea martorilor care să confirme că fetiţa nu e un pericol.

Emmet Cullen (n. Emmet McCarty)

În anul 1935, Emmett avea 20 de ani şi locuia în Gatlinburg, Tennessee când a fost atacat de un urs. Rănile provocate în urma atacului erau extrem de grave, dar, din fericire, el a fost găsit de Rosalie, care vâna atunci în zonă. Emmett i-a amintit lui Rosalie de băiatul prietenei sale Vera, aşa că fata şi-a înfrânat dorinţa de a-i bea sângele şi l-a cărat în spate pe o distanţă lungă, până la Appalachia, acolo unde se afla Carlisle. Acolo, Rosalie i-a cerut tatălui ei adoptiv să îi salveze viaţa lui Emmett şi să îl transforme. Astfel, Emmett a intrat în familia Cullen, şi, deşi a avut probleme la început cu dieta lor, neobişnuită pentru majoritatea vampirilor, el s-a adaptat în cele din urmă.

Emmett e la început precaut în privinţa Bellei, dar până la urmă se apropie de ea, ajungând chiar să o tachineze adesea pe seama stângăciei şi a înroşitului constant. În Luna nouă, el votează ca ea să devină vampir. În Zori de zi, tachinările lui iau altă direcţie, respectiv viaţa sexuală a Bellei cu Edward, până când aceasta din urmă îl înfrânge într-un meci de skandenberg.

Reclame
6 comentarii leave one →
 1. 05/02/2011 1:06 am

  Imi place mult filmul il ador prima oara cand am vazut am zis ca este o porcarie dar dupaia cand sa terminat ma candeam numai la edward imi place mult de el si de bella dar acuma rolurile mele preferate sunt alice si jasper

 2. rebeca permalink
  22/12/2010 11:54 am

  am vazut filmu.sunt nebuna dupa el.imi place partea cand ei joaca baseball.si cand vi vampir aia care sug sangele de om.edward e super.imi place si de bella.iubesc tensiunea dintre edward si jacob.e super tare.emmet e sper puternic si e amuzant.rosalie etare drauta dar e imfumurata asta imi place la ea.jaspere inchis in el.dar e bun si el.alice e beton.imi place cum poate citi viitorul.esme este tare amabilaimi place toata familia cullen.

 3. Maria Bella permalink
  03/09/2010 9:25 pm

  e tare site-ul sincer si eu o ador pe Alice si mai am un personaj preferat in afara de ed si bella si alice, mai este si Emmett el este cel mai tare din parcare, sincer……felicitari pt site tine o tot asa te pricepi sa relatezi poveshti……pupici……….hei care vrea sa imi mai spuna ceva cineva vreun comantariu despre acest mesaj id meu e thecullen.family@yahoo.com bye pupiciii…si de fapt imi place toata familia Cullen sa stiti si voi……

 4. 04/07/2010 3:12 am

  super articol …defapt super blog …pe mine febra twilight m-a apucat recent …imi place sa ma informez cand chiar imi place ceva …revenim la blog-ul tau as vrea sa pot spune undeva o parere generala despre el .succes in continuare …tin-o tot asa :X
  votul meu cu siguranta 🙂

 5. andreea... permalink
  03/06/2010 8:39 pm

  ii adoorr:X:X:X:X sunt superbi

 6. kiddux vaaaampire permalink
  11/02/2010 1:56 pm

  Ubeee:X Twilight am citit cartzile si le adol:***
  Da misthooo site.uuu’….
  😀 poooooupx:***
  >:D<

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: